دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن الصادق(علیه السلام) [حین شرب الماء]:«صلوات الله علی الحسین و اهل بیته واصحابه ولعنة الله علی قتلة الحسین واعدائه»

از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که به هنگام آشامیدن آب چنین می‌فرمودند: «درود خداوند بر حسین و خانواده و یارانش؛ و لعن و نفرین الهی بر قاتلان حسین و دشمنانش باد» (حلیة المتقین، صفحه 63)
عن الصادق(علیه السلام) [حین شرب الماء]:«صلوات الله علی الحسین و اهل بیته واصحابه ولعنة الله علی قتلة الحسین واعدائه»
عن الصادق(علیه السلام) [حین شرب الماء]:«صلوات الله علی الحسین و اهل بیته واصحابه ولعنة الله علی قتلة الحسین واعدائه»

عن الصادق(علیه السلام) [حین شرب الماء]:

«صلوات الله علی الحسین و اهل بیته واصحابه ولعنة الله علی قتلة الحسین واعدائه» (حلیة المتقین، صفحه 63)

از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که به هنگام آشامیدن آب چنین می‌فرمودند:

«درود خداوند بر حسین و خانواده و یارانش؛ و لعن و نفرین الهی بر قاتلان حسین و دشمنانش باد»

توضیح:

«آداب آب خوردن»

در آداب آب خوردن از حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) منقول است که هر بنده که آب بخورد و حضرت امام حسین (علیه السلام) و اهل بیت او را یاد کند و لعنت کند، کشندگان آن حضرت را، حق تعالی صدهزار حسنه برای او بنویسد و صدهزار گناه از او بیندازد و صدهزار درجه برای او بلند کند؛ و چنان باشد که صدهزار بنده آزاد کرده باشد و حق تعالی در قیامت او را خوشحال و مطمئن خاطر، محشور گرداند و اگر به این نحو بگوید، خوبست؛

«صلوات الله علی الحسین و اهل بیته واصحابه ولنعة الله علی قتله الحسین واعدائه»

و در حدیث صحیح از آن حضرت منقول است که گاه باشد که شخصی یک شربت آب بخورد و خدا او را به همان آب خوردن به بهشت برد، به اینکه آب بخورد و هنوز خواهش داشته باشد که از لب بردارد و حمد خدا بگوید، پس بخورد و هنوز سیر نشده از لب باز گیرد و حمد خدا بگوید، پس باز بخورد، پس حقتعالی به سبب این، بهشت را بر او واجب گرداند.

و در حدیث معتبر دیگر از آن حضرت منقول است که حضرت رسول (صلی الله علیه وآله وسلم) چون آب می‌خورد، این دعا می‌خواندند:

«الحمدلله الذی سقانا عذبا زلالا ولم یسقنا ملحاً اجاجاً ولم یؤاخذنا بذنوبنا»

در روایت دیگر از آن حضرت منقول است که هرگاه کسی پیش از آب خوردن، بسم الله بگوید و دمی بخورد و الحمدلله بگوید پس باز بسم الله بگوید و دمی بخورد، الحمدلله بگوید، پس باز بسم الله بگوید و بخورد، پس بعد از خوردن الحمدلله بگوید، مادام که آن آب در شکم او باشد، تسبیح خدا گوید و ثوابش از برای او باشد.

و در حدیث دیگر فرمود که هرگاه خواهی در شب آب‌ خوری ظرف را بردار حرکت بده و بگو:

«یا ماء، ماء زمزم و ماء فرات یقرآنک السلام»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

بررسي نسبت «داروينيسم» با «آتئيسم»

گرايش‌هاي آتئيستي، عبارتي است كه اخيراً از ساحت انديشه به ادبيات اجتماعي وارد شده‌اند.
ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

ولیعهد فتحعلی‌شاه و مرگ نابهنگام

شب از نیمه گذشته بود که نفس نایب‌السلطنه به شماره افتاد.
مرگ دومین شاه قاجار

مرگ دومین شاه قاجار

اول آبان ماه ۱۲۱۳ فتحعلی‌شاه قاجار، پس از ۳۶ سال و ۸ ماه حکومت، در جریان سفر به اصفهان درگذشت.
مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

مروری بر 12 اثر شهید آیت ا... سیدمصطفی خمینی

آیت‌ا... سیدمصطفی خمینی، در نخستین روز آبان ماه سال 1356، در حالی که تنها 46 سال از عمر بابرکتش می‌گذشت و همراه با پدر بزرگوارش، ایام تبعید در نجف را می گذراند، به شهادت رسید.
کدام شکست های مأمون، زمینه ساز به شهادت رساندن امام رضا(ع) شد؟

کدام شکست های مأمون، زمینه ساز به شهادت رساندن امام رضا(ع) شد؟

نقشه‌ای که مأمون با همکاری استاد و راهنمایش، «فضل بن سهل» طراحی کرده‌ بود، به ظاهر هیچ عیب و نقصی نداشت؛ با پذیرش ولایتعهدی توسط امام رضا(ع)، مأمون و وزیرش می‌توانستند هر اقدام و دستور حکومتی را به آن حضرت منتسب کنند.
Powered by TayaCMS